AirTag iPhone’unuza Bağlanmıyor mu? İşte Nasıl Düzeltilir

AirTag iPhone’unuza Bağlanmıyor mu? İşte Nasıl Düzeltilir
AirTag, Apple’ın portföyündeki en yeni ürünlerden biridir. Bu küçük gadget, kullanıcıların artık takıldıktan sonra kolayca takip edebilecekleri cüzdanlar, anahtarlar vb. gibi öğeleri sıklıkla kaybettiğimiz için bir cankurtaran olabilir.
Ancak AirTag’inizi bir iPhone ile ilk kez bağlamak sıkıcı olabilir. Ayrıca, bağlanmadan önce iPhone’unuzda farklı özellikleri etkinleştirmeniz gerektiğinden çok dikkatli olmalısınız.
Örneğin, Find My, Two-Factor Authentication gibi bir özelliği etkinleştirmezseniz, basitçe bağlanmaz.
Sebep ne olursa olsun, bu makalede, önemli öğelerinizi tekrar takip edebilmeniz için AirTag’inizin hemen bağlanmamasını düzeltmeye çalışmanız gereken 10 düzeltme ile size rehberlik edeceğiz.
AirTag’iniz Neden Bağlanmıyor?
AirTag’inizin Apple ürünlerinize bağlanmamasının çeşitli nedenleri olabilir. Burada, bu sorunun arkasındaki birkaç temel nedenden bahsettik.
Bluetooth ayarlarını etkinleştirmemiş olabilirsiniz. Cihazınızın İki Faktörlü Kimlik Doğrulama kapalı. AirTag’inizin pili bitti. iOS sürümünüz 14’ün altındaysa AirTag ile bağlantı kuramazsınız. AirTag’de fiziksel hasar olabilir.
AirTag’in iPhone’unuza Bağlanmaması Nasıl Onarılır
Fiziksel olarak hasar görmemişse AirTag’inizi iPhone’unuza kolayca yeniden bağlayabilirsiniz. Burada, bu bölümde, AirTag’iniz iPhone’unuza bağlanmıyorsa veya çalışmıyorsa düzeltmenin birkaç yolunu göstereceğiz.
Konum Servislerini ve Bluetooth’u Açın
AirTag’in Bluetooth’a ihtiyacı vardır ve AirTag’inize bağlanmak için Konum servisine bağlıdır. Bluetooth’u veya konum hizmetini açmadıysanız bağlanmayacaktır. Bu nedenle, öncelikle Bluetooth’unuzun ve konumunuzun açık olup olmadığını gözlemlemeniz gerekir. Kapatmayı deneyin ve birkaç saniye bekleyin, ardından geri çevirmek AirTag’i düzeltebilir ve cihazınıza yeniden bağlayabilir.
Bluetooth’u Kapatmak ve Açmak için şu adımları izleyin:
Yukarıdan aşağıya kaydırarak kontrol merkezini açın. Bluetooth’u kapatın. Birkaç saniye bekleyin ve açın.
Alternatif olarak, geçiş yapmak için aşağıdaki adımları da takip edebilirsiniz:
Ayarlar’ı açın. Bluetooth’a dokunun. Kapatıp açın.

Konum hizmetini Kapatmak ve Açmak için:
Ayarları açın.Gizlilik üzerine tıklayın.
Konum hizmetini kapatıp açın.
Bul’u Etkinleştir
Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli özellik ise Find My özelliğini kontrol etmektir. Bu özellik varsayılan olarak etkin olsa da tekrar kontrol etmeniz gerekir. Yanlışlıkla kapatılırsa, açmanız gerekir. Bunu yaptıktan sonra AirTag’i yeniden bağlayabilirsiniz.
Ayarları aç. Adınıza dokunun. Find My’a gidin.
iPhone’umu Bul’u açın.
Cihazınızı yeniden başlatın
Bazen cihazınızın arızası, AirTag gibi diğer gadget’lara bağlanırken de sorun yaratabilir. Sorun buysa, cihazınızı yeniden başlatarak çözebilirsiniz. Ara sıra meydana gelebilecek birçok küçük hatayı tedavi etmek için en çok kullanılan yöntemdir.
Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra AirTag’inizi iPhone’unuza yaklaştırın. Birkaç saniye bekleyin, AirTag yeniden bağlanmaya hazır olarak görünecektir.
Cihazınızı Kapatmak İçin:
Ekranda güç menüsü seçeneği görünene kadar Sesi Aç veya Sesi Azalt ve Yan Düğmeyi aynı anda basılı tutun. Kapatmak için sağa kaydırın.
Cihazınızı Açmak için, ekranda Apple logosu görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Find My’ı Kullanın
Bağlanamıyorsanız ve AirTag pencerelerinizin göründüğünü göremiyorsanız, AirTag cihazınıza daha yakın olduğunda, Find My uygulamasını kullanmalı ve bağlanmak için AirTag’inizi aramalısınız. Bu, böyle bir durumda yeniden bağlanmaya yardımcı olacaktır.
Find My app’i açın.Ekranın altında bulunan Öğeler’e gidin.Öğe Ekle’ye dokunun.
AirTag Ekle’ye dokunun.
AirTag’inizi iPhone’a yaklaştırın ve AirTag’inizi bulduğunda aramak ve bağlanmak için birkaç saniye bekleyin.İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin
İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı (2FA) etkinleştirmediğiniz için AirTag’i cihazınıza hala bağlayamayabilirsiniz. Apple, AirTag’e bağlanmadan önce 2FA’yı etkinleştirmeyi zorunlu hale getirdi. Bu nedenle, 2FA’yı etkinleştirmeyi deneyin ve AirTag’inizin tekrar bağlanıp bağlanamayacağını görün.
Ayarlar’ı açın. Profil Adınıza dokunun. Parola ve Güvenlik’e dokunun.
İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Aç’a tıklayın.

Devam düğmesine tıklayın. Ülkenizi seçin ve telefon numaranızı ekleyin. Doğrulama modunu seçin. İleri’ye dokunun, seçtiğiniz moda bağlı olarak bir metin veya çağrı alacaksınız.
Altı haneli doğrulama kodunu girin. Şimdi şifrenizi girin ve oturum aç’a dokunun. Doğrulamak için birkaç saniye bekleyin, ardından 2FA’nız etkinleştirilecektir. AirTag’in Pilini Değiştirin
Çalıştırmak için yeterli güce sahip değilse AirTag’e bağlanamazsınız. AirTag pil ömrünüz 12 aydan az. Bu nedenle, yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Eski pilinizi değiştirdiğinizde AirTag’iniz bağlanabilir ve normale dönebilir. AirTag pil durumunuzu, cihazınızın Find my app yardımıyla da görebilirsiniz.
Pil Sağlığını Görmek İçin:
Find My app’i açın. Items’a gidin. AirTag Adınıza tıklayın.
Artık AirTag adınızın altında AirTag pil seviyesini görebilirsiniz.
Pili Çıkarmak için:
Pil kapağının arkasına bastırın ve durana kadar saat yönünün tersine çevirin. Parmaklarınızı bırakın, pil kapağı çıkacaktır. Pili çıkarın ve yenisiyle değiştirin.
Yeni Pil Eklemek İçin:
Artı tarafı size bakacak şekilde yeni bir pil takın. Pili geri takın. AirTag’iniz, pilin bağlı olduğunu gösteren bir ses çalacaktır. Ardından, pil kapağını geri takın. Pil kapağını aşağı bastırın ve durana kadar saat yönünde çevirin. Ağ Ayarlarını Sıfırla
Bu, AirTag’inizin bağlanmama sorununu çözmek için düşünebileceğiniz başka bir yöntemdir. Yukarıda belirtildiği gibi, AirTag ile bağlantı kurmak için konum hizmetini ve Bluetooth’u etkinleştirmelisiniz. Bağlantınızdaki bazı parazitlerin AirTag’inizin cihazınıza bağlanmasını engelleme olasılığı vardır.
Cihazınızın ağlarında bir arıza varsa, daha önce ve şu anda bağlı olan tüm ağları temizleyerek bu tür bir sorunu gidermeye yardımcı olabilir.
İşte iPhone’da ağ ayarlarını sıfırlama adımları:
Ayarlar’ı açın.Genel’e tıklayın.Aşağı kaydırın ve Aktar veya Sıfırla’ya gidin.Sıfırla’ya dokunun.Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya tıklayın.

İstenirse Parolanızı girin. Onaylamak için Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya basın. Cihazınızı Güncelleyin
AirTag’i cihazınıza bağlamak istiyorsanız. Kullanmak için iOS sürümünüz 14.5 veya üzeri olmalıdır. Bunun için cihazınızı en son sürüme güncellemeniz gerekir. Apple genellikle beş yıl boyunca yeni yazılım güncellemeleri sağlar. Dört-beş yaşında bir iPhone’unuz olsa bile, onu en son sürüme kolayca indirebilirsiniz. Güncelleme ayrıca hataları düzeltebilir ve cihazınızı optimize etmenize yardımcı olabilir.
Ayarlar’ı açın.Genel’e dokunun.Yazılım Güncelleme’ye tıklayın.İndir ve Yükle’ye tıklayın.
İstenirse Parolanızı girin. Güncelleme biraz zaman alabilir. Sabırlı olun. Sabit bir internet bağlantınız olduğundan emin olun. AirTag’inizi Sıfırlayın
Kendi başınıza yapabileceğiniz son şey AirTag’inizi sıfırlamaktır. Daha önce herhangi bir ayarı değiştirdiyseniz ve AirTag’iniz daha sonra bağlanmayı durdurursa, fabrika varsayılan ayarlarına getireceğinden sıfırlamak iyi bir seçim olacaktır. Sıfırlamak için pili çıkarmanız gerekir. Çıkarmak için AirTag’in pilini değiştirin bölümündeki yukarıdaki bölümü takip edebilirsiniz.
AirTag’i Sıfırlamak için:
Pili çıkarın ve geri takın. Bir ses duyacaksınız. Bu işlemi beş kez tekrarlayın. Ardından, pil kapağını geri takın. Pil kapağını aşağı bastırın ve durana kadar saat yönünde çevirin.
AirTag’i Yeniden Bağlamak için:
Find My uygulamasını açın, AirTag’iniz ekranda görünecektir. Connect’e dokunun ve AirTag’i yeni gibi ayarlamanız gerekir. Şimdi, cihazınızın ekranında gösterilen diğer adımları izleyin.Apple Destek ile İletişim Kurun
AirTag’i yakın zamanda satın aldıysanız, ancak çalışmıyor veya bağlanmıyorsa. Hemen yetkili servise götürmeniz gerekiyor. İnceleyecekler ve donanımda bir hasar varsa ve garanti kapsamındaysa size uygun bir öneride bulunacaklardır. Yenisi ile değiştirilebilirler. Yani, bu sorunları çözemezseniz, bu en iyisidir.