“Apple Kimliği Ayarlarını Güncelle” Sıkışmasını Düzeltmenin 7 Yolu

“Apple Kimliği Ayarlarını Güncelle” Sıkışmasını Düzeltmenin 7 Yolu
iOS sürüm 14 veya üzerini kullanıyorsanız, ayarlar menüsünü açarken muhtemelen “Apple Kimliği Ayarlarını Güncelle” mesajı alabilirsiniz. Bu, Apple’ın kimliğinizi doğrulayamayacağı ve bazı Apple servislerinin, siz kimlik ayarlarını güncelleyene kadar çalışmayabileceği anlamına gelir.
Ancak, güncellemeye çalıştığınızda, cihazınız devam etmeyebilir ve devam düğmesine dokunduğunuzda takılıp kalabilir.
Bu genellikle Apple Sunucusunda bir sorun olduğunda ortaya çıkar. Veya Apple Kimliğinizde yanlış bilgiler girdiyseniz büyük ihtimalle bu sorunla karşılaşacaksınız. Ancak bunları basit bir yeniden başlatma ile çözebilirsiniz veya Apple Kimliğinize yeniden giriş yapmanız gerekebilir.
Apple Kimliği Ayarları Güncellemesi Neden iPhone’da Takılıyor?
Güncellemenin ortada kalması veya yanıt vermemesinin çeşitli nedenleri olabilir. Yaygın nedenlerden bazıları aşağıda belirtilmiştir:
Kararsız internet Bağlantısı. Eski iOS sürümü. iCloud sunucusu kesintisi. Cihazın Hataları. Apple Kimliği kimlik bilgilerini değiştirin.
İPhone’da Takılan Apple Kimliği Ayarları Güncellemesi Nasıl Giderilir?
Bu sorun, iCloud hizmetleri bakımdaysa veya şu anda kesintideyse oluşur. Bu nedenle, Apple Sistem Durumu Sayfasına gitmeniz ve kontrol etmeniz gerekiyor. Sayfayı açtıktan sonra bir iCloud hesabı arayın, oturum açın ve kırmızı mı yoksa yeşil mi olduğuna bakın.
Kırmızıysa, Apple Sunucusunda bir sorun var demektir. Bu durumda, beklemeniz ve Apple ekibinin düzeltmesine izin vermeniz yeterlidir. Yeşilse, sorunun cihazınızda veya hesabınızda olduğunu onaylayabilir.
Sebepleri daralttıktan sonra, aşağıda belirtilen düzeltmelerle ilerleyebilirsiniz.
iPhone’unuzu Yeniden Başlatmaya Zorlayın
Herhangi bir yazılım arızası bu soruna yol açarsa, çoğu cihaz sorunundan kurtulmanıza yardımcı olacağından, önce cihazınızı yeniden başlatmaya zorlamalısınız. Çoğu zaman işe yarayan güvenli ve etkili bir yöntemdir.
Yeniden başlatmaya zorladığınızda, mevcut tüm görevleriniz bellekten zorla silinir ve cihaz yeniden başlatıldığında yeniden başlar.
Sesi Aç’a basın ve bırakın. Sesi Azalt’a basın ve bırakın. Şimdi, ekran kapanana kadar Yan düğmeye basmaya devam edin. Ekranın kapanması biraz zaman alabilir.

Ekran döndüğünde, Apple logosu ekranınızda görünene kadar Yan düğmeye basmaya devam etmeniz gerekir. Apple logosu göründüğünde parmağınızı bırakabilirsiniz. Ağ Bağlantısını Değiştir
Kararsız bir internet bağlantısına sahip olmak da böyle bir soruna neden olabilir. Apple Kimliği ayarlarını güncellemek için sabit bir internet bağlantınızın olması gerekir. Bu nedenle, internet bağlantınız zayıfsa, takılabilir. Bunun için ağ bağlantınızı hücresel veriye çevirebilirsiniz. Veya internet sorunlarını çözmek için cihazın Wi-Fi’sini ve yönlendirici anahtarınızı açıp kapatabilirsiniz.
Aynı ağ altında nasıl performans gösterdiğini görmek için diğer uygulamaları kullanmayı da deneyebilirsiniz. Diğer uygulamalar da sorun yaşıyorsa bağlantınızla ilgili bir sorun vardır. Diğer uygulamalar için iyi çalışıyorsa, ayar uygulamasını arka plandan kapatmaya zorlamayı deneyin ve şimdi Apple Kimliği Ayarlarını güncelleyip güncelleyemeyeceğinize bakın.
Apple Kimliğinize Yeniden Giriş Yapın
Bazen Apple Kimliğinizdeki hata da böyle bir gaflara yol açabilir. Yanlış Apple Kimliği girdiyseniz, böyle bir sorunla karşılaşmanız normaldir. Profilinize gidin ve girdiğiniz tüm bilgileri kontrol edin.
Tüm bilgiler doğruysa ancak yine de sorunu çözemiyorsanız, Apple Kimliğinizden çıkış yapabilir ve bir dakika sonra tekrar Giriş yapmak sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.
Ayarlar’ı açın. Profilinize dokunun. Aşağı kaydırın ve Oturumu kapat’a dokunun.
Apple Kimliği Parolanızı girin. Ardından, Kapat’a dokunun.
Onaylamak için Çıkış Yap’a tıklayın. Yeniden giriş yapmak için. iPhone’unuzda oturum açmak için Profilinize dokunun. Apple Kimliğinizi ve Parolanızı girin. İleri’ye ve ardından Devam’a dokunun. Ve iPhone’unuzda gösterilen talimatları izleyin. Bul’u devre dışı bırak
Cihazınız kaybolursa veya AirPods, Apple Watch vb. gibi diğer Apple cihazlarına bağlandıysanız ‘Find My’ çok kullanışlı bir özelliktir. Ancak bazen bu sorunun nedeni bu olabilir. Bu nedenle, Bul özelliğini devre dışı bırakmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığını görün. Çalışmadıysa, daha sonra bu özelliği etkinleştirdiğinizden emin olun.
Ayarları açın. Profilinize dokunun. Bul’a tıklayın.
İPhone’umu Bul’a tıklayın ve Kapalı duruma getirin.
Apple Kimliği Parolanızı girin ve Kapat’a tıklayın. Kapatıldıktan sonra, Apple Kimliği Ayarlarını Güncelle’ye gidin. Devam’a dokunun. Apple Kimliği parolanızı girin ve Oturum Aç’a tıklayın. Bunu yaptığınızda parola kaybolabilir. Apple Kimliği Parolasını Değiştir
Bu, bu sorunları çözmek için düşünebileceğiniz başka bir yöntemdir. Apple Kimliği parolasının değiştirilmesi, parola güncellendiğinde güncelleme ayarlarını durmaya ve başlamaya zorlayabilir. Bu nedenle, Apple Kimliği parolasını değiştirmeyi deneyin ve sizin için işe yarayıp yaramayacağını görün.
Profilinizde Ayarlar’a dokunun. Şifre ve Güvenlik’e dokunun.
Parolayı Değiştir’e tıklayın. iPhone Parolanızı girin.
Şimdi, yeni parolayı girin ve Değiştir’e basın. Ardından, tercihinize göre Diğer cihazlardan çıkış yap veya Oturumu Kapatma’yı seçin.iPhone’unuzu Güncelleyin
Cihazınızı en son sürüme güncellerseniz böyle bir sorunun üstesinden gelebilir. Cihazın güncellenmesi, cihazın düzgün çalışmasını engelleyebilecek birçok hatayı ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. İPhone’u güncelledikten sonra, Apple Kimliği Ayarları takılı kaldı güncellemesi kaybolabilir. Bu nedenle, en son sürüm mevcutsa, güncellemeyi düşünmelisiniz.
Ayarları aç. Genel’e gidin. Yazılım Güncelleme’ye tıklayın. İndir ve Yükle’ye dokunun.
Parolayı girin. İnternet bağlantınıza bağlı olarak iPhone’unuzun işlemi tamamlaması biraz zaman alabilir. Tüm İçeriği ve Ayarları Sil
Güncelleme gibi bir şeyin ortada kalması çok rahatsız ediyor ve bunun üzerinde hiçbir kontrolünüz yok. Cihazınızın hataları veya ağ bağlantısı hataları da güncellemenin takılmasına neden olabilir.
Yukarıdaki yöntemler işinize yaramazsa, cihazınızı sıfırlamayı düşünmelisiniz. Sıfırlama işleminin tamamlanması uzun zaman alıyor ancak bu sorunu çözmek istiyorsanız beklemeye değer.
Sıfırlamanın tüm cihaz verilerini ve dosyalarını temizleyeceğini unutmayın. Bu nedenle, sıfırlamadan önce önemli dosyalarınızın yedeğini aldığınızdan emin olun. Yedekleme yaptıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek cihazı kolayca sıfırlayabilirsiniz.
Ayarlar’ı açın. Genel’e gidin ve iPhone’u Aktar veya Sıfırla seçeneğini bulmak için aşağı kaydırmanız gerekir. Ardından, üzerine dokunun. Tüm İçeriği ve Ayarları Sil üzerine dokunun.
Devam’a tıklayın. İstendiğinde iPhone’un Parolasını ve Apple Kimliği Parolasını girin. Parolayı girdikten sonra. Kapat’a tıklayın.
Onaylamak için iPhone’u Sil üzerine dokunun.
Onaylandıktan sonra iPhone’unuz sıfırlanacak ve işlemin tamamlanması biraz zaman alabilir. Yani sabırlı olmanız gerekiyor.