Teknoloji

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED incelemesi

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED incelemesi

 

Günlük dizüstü bilgisayarınızda kaç ekrana ihtiyacınız var? Ne kadar RAM yeterlidir? Dokunmatik ekran ve ekran kalemi desteği de gerekli mi? Tüm bu soruları nasıl yanıtlayacağınız, muhtemelen her gün yaptığınız işin türüne bağlıdır.

Çalışmaları çok fazla Photoshop, video düzenleme ve diğer yoğun kaynak gerektiren görevleri içeren biriyseniz, Asus en yeni Zenbook Pro 14 Duo OLED’inin ihtiyaçlarınızı karşılayacağını umuyor.

Ama doğru dizüstü bilgisayar mı ve vaatlerini yerine getiriyor mu? İşte iki haftadan fazla kullandıktan sonra düşündüğüm şey.

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED özellikleri: Model numarası UX8402 | 14,5 inç 2,8K OLED ekran | Nvidia RTX3050Ti_4G ile Intel 12. nesil Core i9 işlemci | 1T PCIe SSD ile 32G RAM | Ev ve Öğrenciler için Office 365 ile Windows 11 | Kutuya kol + kalem dahildir.

Hindistan’da Fiyat: Temel çekirdek i5 varyantı için 1.44,990 Rs | Core i9 varyantı için Rs 2,24,990

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED: Tasarım ve bu ekranlar

Asus dizüstü bilgisayarımı ilk açtığımda bir değişiklik fark ettim. Dış ambalaj her zamanki gibi hacimli kalırken, iç kutu daha şık ve daha şık hale geldi. Ve evet, Asus’un bu dizüstü bilgisayarı kutunun içinde taşımak için bir kol çantası hazırladığını görmek güzeldi. Dizüstü bilgisayarın kendisi bir magnezyum-alüminyum gövdeye sahiptir ve dayanıklılık için askeri sınıf sertifikaya (MIL-STD 810H) sahiptir.

Ekranda Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED görülüyor Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED, bir dizüstü bilgisayarda alacağınız en iyi ekranlardan birine sahip. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)

Zenbook, çok şık bir dizüstü bilgisayara benziyor ve sessiz, ancak Asus Zenbook serisinin spor yapma eğiliminde olduğu ikonik eşmerkezli daire tasarımının bir ipucunu görebilirsiniz. Siyah varyant, çalışmak için taşıyabilecekleri bir dizüstü bilgisayar isteyenlere hitap edecek. Ancak çift ekran göz önüne alındığında, bu ağır ve hantal. Benim gibi daha hafif MacBook Air M1’e alışmış biri için oldukça değişiklik oldu. Asus, dizüstü bilgisayarın ağırlığının 1,7 kg olduğunu ve bunun çok fazla görünmediğini söylüyor, ancak daha hafif dizüstü bilgisayarları tercih ediyorsanız, bu pek uygun olmayabilir. İki ekran ve ikinci ekranı belli bir açıda tutan bir menteşe olduğu için dizüstü bilgisayar 17,9 mm’de daha kalın.

Ana ekran 14,5 inçtir ve bu bir elektrikli paket ekranıdır. Asus’un en iyi özellikleri ve özellikleri bir araya getirdiği birinci sınıf bir OLED’dir. Bu, Dolby Vision sertifikalı, 120 Hz yenileme hızına sahip dokunmatik ekranlı, DCI-P3 renk gamı ​​için yüzde 100 destek sağlayan ve Pantone onaylı 2.8K bir ekrandır. İş için renk doğruluğu gerektiren biriyseniz ve dizüstü bilgisayar şeklinde daha taşınabilir bir seçeneğe ihtiyacınız varsa, bu alan o alanı almak istiyor. İkinci ekran veya Asus’un Screenpad Plus dediği 12,5 inç, ayrıca 120 Hz yenileme hızına sahip ve dokunmatik ekran da etkin. Bu aynı zamanda kalemi de destekler.

Asus Zenbook’un dokunmatik ekranı var ve kutudaki kalem de her iki ekranda da çalışıyor. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)

Çoğunlukla yazma, düzenleme ve çok hafif Photoshop kullanımı içeren günlük işlerimde bu ana ekranı kullanmaktan oldukça keyif aldım. Ayrıca Netflix’te bununla ilgili bazı programlar izledim ve açıkçası bir dizüstü bilgisayardaki en iyi ekranlardan biri. Görüş açıları ve genel deneyim, zengin renklerle eşsiz kalır. Ama gerçekten en çok takdir ettiğim şey bu dizüstü bilgisayardaki dokunmatik ekrandı. Sebep: Mac’ten Windows 11’e geçmek, zaman zaman temel komutları unutarak çok fazla kas hafızası savaşı yaptığım anlamına geliyordu. Bu yüzden, bir pencereyi açmak veya kapatmak veya bir geçiş yapmak için ekrana dokunmam yeterliydi. Dokunmatik ekran çok daha hızlıydı ve bazı anlarda cankurtaran oldu.

Ben de kalemi biraz kullandım, ama bu gerçekten ihtiyacım olan bir şey olmadığı için çok fazla ulaşabileceğim bir şey değil. ScreenPad Plus veya ikinci ekran, tek seferde kolayca erişilebilen özel bir uygulama grubu veya Görev Grubu oluşturmak için kullanışlıdır. Örneğin, Chrome ve Photoshop’u yan yana açabileceğim bir set oluşturdum. Bu, günlük olarak bunlara ihtiyaç duyan ve birlikte gruplamaları gereken sabit bir uygulama kümesine sahip kişiler için faydalı olacaktır.

İkinci ekranda da bir uygulama başlatabilirsiniz, ancak yine de bu gerçekten çok kullandığım bir şey değil. Benim için tek ekran yeterli. İkinci ekranın ana ekranın altında hafif bir eğimde olduğunu unutmayın. Asus, bu otomatik eğilmeyi elde etmeye yardımcı olan kendi “Aktif Aerodinamik Sistem Ultra (AAS)” dediği şeyi kullanıyor. İkinci ekran 12 derecelik açıda ve şirket ayrıca cihazın genelini daha serin tuttuğunu ve daha iyi termal yönetim sağladığını iddia ediyor.

Asus Zenbook Pro 14 Duo’daki şık klavye, hayal kırıklığı yaratıyor. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)
Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED: Klavye ve izleme dörtgeni

Asus Zenbook Pro 14 Duo’nun biraz zorlandığı yer burası. Bunun nedeni, güzel ikinci ekranın klavyenin güzelce yayılacağı yerde yer kaplamasıdır. Zenbook Pro 14 Duo’daki klavye, genel dizüstü bilgisayarla karşılaştırıldığında küçük görünüyor.

Bu Zenbook’ta yazmayı pek seven biri değildim ve her zaman daha fazla alana ihtiyacım varmış gibi hissettim. Aynı şey izleme dörtgeni için de geçerli. Alıştığıma kıyasla çok daha küçük ve gerçekten adalet yapmıyor. Vazgeçtim ve bir Bluetooth fareye takıldım. Her neyse, bu dizüstü bilgisayarı satın alan çoğu kişinin daha fazla doğruluk için harici bir fare kullanacağını tahmin ediyorum.

Genel olarak, izleme dörtgeni hala kabul edilebilirdi ve onu kullanmayı başardım. Ancak bu klavyede yazma becerilerimin doğru olması biraz zaman aldı. Sıkışık hissettim. Asus, anahtar hareket mesafesinin 1,4 mm civarında olduğunu iddia ediyor, ancak bu konuda hiçbir zaman tamamen rahat olmadım. Bu şık klavye bana göre değil.

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED: Performans, pil

Asus’un bana gönderdiği inceleme birimi, sınıfının en iyisi özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayar. Üst düzey Intel Core i9 12. nesil işlemciye, 32 GB RAM’e ve 1 TB depolama alanına sahiptir. Günlük iş hattım gerçekten çok fazla şeye ihtiyaç duymuyor ve bu benden çok güç oldu. Bu konuda herhangi bir gecikme, hıçkırık veya Chrome’un donmasını beklemiyordum ve bunların hiçbiri olmadı. Dizüstü bilgisayar, günlük rutinim sırasında sorunsuz çalıştı, ancak çok fazla zorlama gerektiren görevlerin çoğunu yapmıyordum. Çok fazla kaynak yoğun kullandığım tek program Photoshop’tu, ancak yine de daha temel düzeyde.

Yine de, ne fırlatırsanız atın yavaşlamayan bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız, tüm püf noktaları bu dizüstünde var ve sizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Fark ettiğim şey, Asus dizüstü bilgisayarın zaman zaman oldukça ısındığıydı. Bu konuda fan da oldukça gürültülü, özellikle de çok sayıda uygulamanız açıkken ve aynı anda farklı görevler yapıyorsanız.

Dizüstü bilgisayar iki yıldırım bağlantı noktası ve bir USB Tip A bağlantı noktası ile birlikte gelir. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)

Bu dizüstü bilgisayar ayrıca yeterli sayıda bağlantı noktasıyla birlikte gelir. Bir SD kart okuyucusu, 3,5 mm kulaklık jakı, HDMI 2.1 bağlantı noktası, iki Thunderbolt 4 bağlantı noktası (USB-C) ve eski okul USB Tip A (USB 3.2 Gen 2) bağlantı noktası da vardır. Bu, içerik oluşturmaya çalışan çoğu insanı mutlu etmelidir. En azından, video dosyalarını kameranızın SD kartından dizüstü bilgisayara aktarmak için ekstra dongle’lara ihtiyacınız olmayacak.

Ayrıca arkada şarj için özel bir bağlantı noktası vardır, ancak bir Type-C şarj kablosu kullanarak da şarj edebilirsiniz. Dizüstü bilgisayar 180W şarjı destekler. Yine de pil ömrü alt tarafta ve her iki ekran da her zaman açıksa, o şarj cihazına ihtiyacınız olacak. Dizüstü bilgisayar tam şarjlı ve prize takılı değilken iş günümün yaklaşık altı saatini geçirebildim. Yine, bu her zaman ikinci ekran açıkken veya kullanılıyorken olmuyordu.

Dizüstü bilgisayar ayrıca, yapmanız gerekebilecek Zoom aramaları için yeterince keskin olan Kızılötesi Sensörlü 5MP HD web kamerası ile birlikte gelir. Asus, bunu, renk doğruluğu için ekranı yeniden kalibre etme yeteneği gibi içerik oluşturucular için tasarlanmış birçok başka yazılım özelliğiyle de paketledi. Özel bir gösterge panosundan erişilebilen performans optimizasyonu ve diğer özellikler de vardır.

Asus ayrıca özel bir HDMI bağlantı noktası, arkada özel bir şarj bağlantı noktasıyla birlikte SD kart okuyucu da içeriyor. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)

Zenbook Pro 14 Duo ayrıca Dolby Atmos desteği ve stereo hoparlörler içerir. Ses kalitesi çoğu kullanıcıyı mutlu etmelidir. Elbette Zenbook Pro 14 Duo, Windows 11’i çalıştırıyor ve Adobe Creative Cloud Suite’e üç aylık ücretsiz erişim içeriyor.

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED: Karar

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED, şüphesiz çok yetenekli bir dizüstü bilgisayardır. Alabileceğiniz en iyi ekranlardan birine sahip, performans birinci sınıf – en azından kullandığım üst düzey varyant için – ve böyle bir şeye ihtiyacınız olması koşuluyla ikinci bir ekrana da sahip olacaksınız.

Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED’in dışarıdan görünüşü. (İmaj kredisi: Shruti Dhapola/Hint Ekspresi)

Ancak bu dizüstü bilgisayar herkes için tasarlanmamıştır. Bir ‘yaratıcı’ olarak yeni başlayan biri için tasarlanmamıştır. Bunun, bir süredir dijital sanat yaratma veya film düzenleme işinde olan ve yeni veya daha güçlü bir şey arayan insanlar için olduğunu söyleyebilirim. Bu, Photoshop veya Premiere Pro veya Indesign gibi Adobe’nin temel uygulamalarında birkaç yıl geçirmiş biri için idealdir.

Onlardan biriyseniz ve ikinci ekran, dokunmatik ana ekran ve ekran kalemi gibi her şeyi destekleyen bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız varsa ve güçten ödün vermek istemiyorsanız, Zenbook Pro 14 Duo OLED bunu yapar. hayal kırıklığına uğratma. Ancak yeni başlayanlar için bu biraz abartı olabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu