Aygıt Yöneticisinde Sarı Ünlem İşareti Sorunu Nasıl Onarılır

Aygıt Yöneticisinde Sarı Ünlem İşareti Sorunu Nasıl Onarılır
Sarı ünlem işareti sorunu genellikle sürücünün düzgün çalışmadığı anlamına gelir. Bunun bazı yaygın nedenleri yanlış yapılandırılmış ve bozuk sürücüler, donanım sorunları vb.
Ünlem uyarısı genellikle sürücünün neden çalışmadığını açıklayan özel bir hata koduyla birlikte gelir. Örneğin, Kod 43, “Sorun bildirdiği için Windows bu aygıtı durdurdu” anlamına gelir.
Bu yazıda, tüm bu sorunları nasıl çözeceğinizi göstereceğiz.
Sarı Ünlem İşareti Sorunu Nasıl Düzeltilir?
Bu sorunu çözmek özellikle zor değil. Ancak, bu sorunun ortaya çıkmasının birçok farklı nedeni olabilir.
Yeni bir donanım kurduysanız veya bilgisayarınızı farklı bileşenler kullanarak kurduysanız, BIOS yapılandırması bu tür donanımları desteklemeyebilir. Bunu düzeltmek için, gerekli yapılandırmayı belirlemek için donanım üreticisinin web sitesine başvurmanız ve BIOS’ta değiştirdiğinizden emin olmanız gerekir.
Listedeki düzeltmeleri denemeden önce, hataya neyin neden olduğunu kontrol edebilirsiniz:
Sorunlu sürücüye sağ tıklayın ve özellikleri seçin. Genel sekmesinde, sorunun nedenini ve bir hata kodunu görebilirsiniz.
30’dan fazla farklı hata kodu olsa da, bu sorunun ortaya çıkmasının nedenlerinin çoğunu çözmek için bazı genel düzeltmeleri burada bulabilirsiniz.
Donanım ve Aygıt Sorun Gidericisini Çalıştırın
Yapmanız gereken ilk şey, bu sorun gidericiyi çalıştırmaktır. Aygıt sürücülerinizle ilgili en küçük sorunları kontrol eder ve onarır.
İlginizi Çekebilir: Lili Apk İndir
Bu sorun gidericiyi şu şekilde çalıştırabilirsiniz:
Windows + R kısayol tuşunu kullanarak Çalıştır kutusunu açın. cmd yazın ve Enter’a basın. Komut İsteminde şu komutu girin: msdt.exe -id DeviceDiagnostic
Donanım ve Aygıtlar sorun gidericisinde İleri’ye dokunun.
Ekrandaki yönergeleri takip edin.Sürücüleri Windows Update’ten Güncelleyin
Windows güncelleme, herhangi bir Windows PC’de sürücüleri en son sürüme güncellemenin en güvenilir yöntemidir. Bilgisayarınız otomatik olarak en iyi sürücü güncellemelerini arayacak ve indirecektir. Herhangi bir güncelleme olup olmadığını görmeniz yeterlidir.
Başlat menüsüne erişin ve ayarları açın.Güncelleme ve Güvenlik’e gidin ve Windows güncellemesini seçin.Güncellemeleri kontrol et’e dokunun.Kullanılabilir güncellemeler varsa, Windows bunları otomatik olarak indirmeye başlar.İndirilen güncellemelerin altındaki İsteğe bağlı güncellemeleri görüntüle’ye dokunun. (İsteğe bağlı güncelleme yoksa, normalde pencerelerinizi güncelleyin.)
Sürücü güncellemeleri’ni seçin ve sarı ünlem ile sürücüyü kontrol edin.
İndir ve Yükle seçeneğine dokunun.
Not: Windows güncellemesi yalnızca varsayılan sürücüler için sürücüleri günceller. Üçüncü taraf sürücüleri çalıştırıyorsanız, genellikle donanım sürücülerini güncellemek için özel bir yardımcı programa sahiptirler. Yani, yerine bunları kullanın.
Aygıt Yöneticisinden Sürücüleri Güncelleyin
Sürücülerinizi güncellemenin başka bir yolu da Aygıt yöneticisidir. Üstelik gerçekleştirmesi de oldukça basit.
Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:
Windows + R kısayol tuşlarına basarak Çalıştır Yardımcı Programını açın. devmgmt.msc yazın ve Enter’a basın.
Soruna neden olan sürücüyü bulun ve sağ tıklayın. Sürücüyü güncelle seçeneğine tıklayın.
Sürücüleri otomatik olarak ara seçeneğine dokunun.Sürücüleri Yeniden Yükle
Son olarak, bu sorunu gidermek için sorunlu sürücüyü yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sürücülerin bozuk veya yanlış yapılandırılmış olması gibi sorunları giderir.
Bir sürücüyü yeniden yüklemek için aşağıdaki adımı izleyin:
Pencereyi Çalıştır’ı başlatmak için Windows + R kısayol tuşlarına basın. İletişim kutusuna devmgmt.msc girin. Sorunlu sürücüye sağ tıklayın ve Sürücüyü kaldır’a tıklayın.
Kaldırmayı onaylayın.Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yeniden başlattıktan sonra, bilgisayarınız varsayılan sürücüleri otomatik olarak indirmelidir. Ancak, soruna üçüncü taraf bir sürücü neden oluyorsa ve onu silerseniz, sürücü yeniden yüklenmez. Sürücüyü resmi üreticinin web sitesinden manuel olarak indirmeli ve yüklemelisiniz.
Son olarak, önceki düzeltmeler işe yaramadıysa sorun giderme adımlarını öğrenmek için ilgili hata kodunu arayabilirsiniz.