Görev Yöneticim Neden Boş? İşte Nasıl Düzeltilir.

Görev Yöneticim Neden Boş? İşte Nasıl Düzeltilir.
Görev yöneticisi, Windows işletim sisteminin hemen hemen tüm sürümlerini takip eden güçlü bir araçtır. Çok yönlülüğü, onu her Windows kullanıcısı için tanıdık ve kullanışlı hale getirdi.
Yanıt vermeyen programları öldürmek ve CPU ve GPU yazılım yükünü izlemek için Görev yöneticisini düzenli olarak kullanıyorum. Bu nedenle, Görev yöneticisi çalışmayı durdurduğunda ve boş bir ekran gösterdiğinde, Windows bilgisayarlarda programları izleme ve yönetme konusundaki birçok seçeneği sınırlayabilir.
Görev yöneticisinin boş görünmesi nispeten yaygın bir sorundur ve düzeltilmesi o kadar da zor değildir.
Görev Yöneticim Neden Boş?
Görev yöneticinizin boş olmasının ve gerektiği gibi çalışmamasının birkaç nedeni olabilir. İşte Görev Yöneticinizin boş olmasının yaygın nedenlerinden bazıları. Eksik veya bozuk sistem dosyaları Kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler Bozuk Görev yöneticisi Yazılım çakışması Eski sistem
Görev Yöneticisinin Boş Olması Nasıl Onarılır
Hatayı düzeltmek için herhangi bir ciddi adım atmadan önce, ilk olarak yaygın sorun giderme yöntemlerini denemek en iyisidir. En basit seçenek, bilgisayarınızı yeniden başlatmak ve Görev yöneticisinin çalışıp çalışmadığını görmek olacaktır.
Ayrıca görev yöneticinizde sütunları görüntüle seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Ad başlığına sağ tıklayın ve göstermek istediğiniz işlemi etkinleştirin.
Görev yöneticiniz hâlâ boşsa bu düzeltmeleri deneyin.
Windows PC’nizi Hızlı Tarama veya Tam Tarama
Kötü Amaçlı Yazılımlar ve Virüsler, Görev Yöneticinizin boş görünmesine ve istendiği gibi çalışmamasına da neden olabilir. Görev yöneticiniz, özellikle gölgeli veya doğrulanmamış web sitelerinden belirli bir yazılımı veya dosyayı indirdikten sonra arızalanmaya başladıysa, bunları silmeyi deneyin.
Görev yöneticisi ayrıca bilgisayar virüslerinin ve diğer kötü amaçlı yazılım türlerinin ortak hedefidir.
Tanımlamak için bilgisayarınızda hızlı veya tam bir tarama yapmayı deneyin. Aşağıdaki adımları takip et.
Arama çubuğunda Windows Güvenliği’ni arayın ve açın. Virüs ve tehdit korumasına tıklayın
Tarama seçenekleri üzerine dokunun.
Hızlı Tarama veya Tam Tarama arasından seçim yapın.
Şimdi tara üzerine dokunun.
En yaygın yerlerde virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar için hızlı tarama kontrolleri. Tam tarama, bilgisayarınızdaki tüm klasörlerde ve sürücülerde virüs ve kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol eder, ancak çok daha fazla sistem kaynağı gerektirir. Genellikle iki haftada bir tam tarama yapılması önerilir.
Sistem Geri Yükleme gerçekleştirin
Sistem geri yükleme, Windows bilgisayarlarda, kullanıcıların bilgisayarlarının durumunu önceki bir noktaya döndürmelerine olanak tanıyan bir işlevdir. Görev yöneticisinin boş olması yakın zamanda bulduğunuz bir sorunsa, bilgisayarınızı Görev yöneticisinde sorun olmadığı zamana döndürün.
Sistem geri yüklemesini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.
Arama çubuğunda Kontrol panelini arayın ve açın. Sağ üstte, Görüntüleme ölçütü’nün yanında Büyük simgeler’i seçin.

Kurtarma’yı seçin ve Sistem Geri Yüklemeyi Aç’a tıklayın ve ardından İleri’ye basın. Görev yöneticisinin düzgün çalıştığı bir geri yükleme noktası seçin ve İleri’ye tıklayın.
SFC ve DISM Taramasını çalıştırın
SFC ve DISM, sistemdeki sorunları kontrol eden güçlü komutlardır. Çok çeşitli sorunları hedefler ve onarırlar. Sorunlu bir dosya veya bozuk Windows görüntüsü nedeniyle Görev yöneticiniz arızalıysa, SFC ve DISM taramasını çalıştırın.
SFC Komutu
Sistem Dosyası Denetleyicisi, sorunlu dosyaları kontrol edecek ve bozuk veya hasarlı Windows dosyalarını onaracaktır.
Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Arama çubuğunda Komut İstemi’ni arayın ve Komut İstemi’ne sağ tıklayın.
Yönetici Olarak Çalıştır’ı seçin ve iletişim kutusunda Evet’i seçin. sfc /scannow yazın ve Enter’a basın.
“Doğrulama %100 tamamlandı” mesajını gördükten sonra çıkış yazın.
DISM Komutu
DISM komutu, yerel Windows görüntüsü içindeki bozulmaları kontrol eden Sistem dosyası denetleyicisine benzer. Ayrıca, Sağlığı Geri Yükle seçeneğiyle sorunları da tarar ve onarır.
DISM komutunu çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Arama çubuğunda Komut İstemi’ni arayın ve Komut İstemi’ne sağ tıklayın. Yönetici olarak çalıştır’ı seçin ve iletişim kutusunda Evet’i seçin.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazın ve Enter’a basın. (Bunun tamamlanması birkaç dakika sürebilir.)
DISM taramasını gerçekleştirdikten sonra SFC taramasını yeniden çalıştırmak daha iyidir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen bozuk Windows dosyalarını onarma makalemize bakın.
Yeni Yerel veya Yönetici Hesabı Oluşturun
Yeni bir hesap oluşturmak, Görev yöneticinizin çalışmaması ve kullanıcı hesabınızla ilgili sorunları gidermenize yardımcı olabilir. Görev Yöneticisi başka bir hesapta çalışıyorsa, orijinal kullanıcı hesabınız bozulmuş olabilir.
Yeni bir hesabın nasıl oluşturulacağı aşağıda açıklanmıştır.
Başlat menüsünden ayarları açın. Hesaplar’a tıklayın ve Aile ve diğer kullanıcılar’ı seçin.
Bu bilgisayara başka birini ekle’yi seçin.
Bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim’e tıklayın ve Microsoft hesabı olmayan bir kullanıcı ekle’yi seçin.
Kullanıcı adını, parolayı ve parola ipucunu girin ve İleri’yi seçin.
Görev yöneticisi yeni hesapta düzgün çalışmaya başlarsa, bozuk kullanıcı hesabınızı yenisiyle değiştirin.
Yeni oluşturulan yerel hesabı bir yönetici hesabına değiştirmek için.
Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar’ı açın ve Hesap türünü değiştir’i seçin.
Hesap türü altında Yönetici’yi ve ardından Tamam’ı seçin.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve yeni hesaptan giriş yapın.
Son olarak, eski hesaptaki tüm dosyalarınızı yeni hesaba kopyalayın.
Yeni hesapta Dosya Gezgini’ni açın. Bu PC’yi seçin ve C:\Users\<Eski_Kullanıcı Adı>’na gidin (Eski kullanıcı adı, önceki hesabınızın kullanıcı adıdır) C:\Kullanıcılar\<Eski_Kullanıcıadı> içindeki tüm dosya ve klasörleri kopyalayın ve şuraya yapıştırın: C:\Users\ (Yeni kullanıcı adı, yeni hesabınızın kullanıcı adıdır.) Tümünü değiştir düğmesini tıklamanız gerekebilir.Bilgisayarı Temiz Önyükleme Durumunda Çalıştırın
Temiz önyükleme durumu, tüm ekstra uygulamalar çalışmadan bilgisayarı başlatır ve Görev Yöneticisi’nin arızalanmasına neden olan uygulamayı daraltabilirsiniz. Bilgisayarınızı temiz önyükleme durumuna yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin.
Arama çubuğuna msconfig yazın ve Sistem yapılandırması’na tıklayın. Genel sekmesinde, Seçmeli başlangıç’a tıklayın ve Başlangıç öğelerini yükle seçimini kaldırın.
Hizmetler sekmesine gidin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle’ye tıklayın.
Tümünü devre dışı bırak’a tıklayın ve Uygula’ya basın. Değişikliklerin etkili olması için bilgisayarı yeniden başlatın.
Yeniden başlattıktan sonra:
Görev yöneticisinin düzgün çalışıp çalışmadığına bakın.Çalışıyorsa, yakın zamanda indirdiğiniz şüpheli uygulamaları kaldırın. Görev yöneticisi hala boşsa, sorun fazladan uygulamalar değil gibi görünüyor. Bu listedeki diğer düzeltmeleri deneyin.İşletim Sisteminizi Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin
İşletim sisteminizi en son sürüme güncellemek oldukça normaldir ve tonlarca sorunu çözmenize yardımcı olur. Görev yöneticiniz, mevcut Windows işletim sistemi sürümünüzle uyumsuz olabilir ve daha yeni güncellemeler, hata düzeltmelerini içerir.
Öte yandan, işletim sisteminizi yükselttikten sonra (Örn. Windows 8’den Windows 10’a) Görev yöneticiniz boş görünmeye başladıysa, önceki sürümünüze geri dönmeyi deneyin.
Başlangıç Klasörü Oluştur
Görev yöneticinizin işlemleri iyi çalışıyor ancak Başlangıç menünüz boşsa, bunun nedeni eksik bir başlangıç klasörü olabilir. Eksik klasörü yeniden oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Görev çubuğundan Dosya Gezgini’ni açın. C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs’a gidin. Veya dosya dizinini Dosya Gezgini’nde kopyalayıp yapıştırın. (Klasörler arasında manuel olarak ilerliyorsanız, AppData gizli bir klasördür. Gizli klasörleri göster özelliğini etkinleştirmek için lütfen makalemize bakın.)

Klasör yoksa Başlangıç adlı bir klasör oluşturun.
Görev yöneticisindeki başlangıç menünüzün tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edin.