GenelTeknoloji

Kızılderililerin yüzde 71’i çocuklarının aktivitelerini çevrimiçi olarak izlemek istiyor: NortonLifeLock

Kızılderililerin yüzde 71’i çocuklarının aktivitelerini çevrimiçi olarak izlemek istiyor: NortonLifeLock

Mobil cihazlara erişim kolaylaştıkça internet kullanımı oldukça arttı. Ancak, NortonLifeLock tarafından hazırlanan bir rapora göre, artan internet penetrasyonundan en çok Hintli çocuklar etkileniyor. Harris Poll tarafından Hindistan’da 1.004 yetişkin arasında yürütülen araştırmaya göre, ankete katılan Hintli yetişkinlerin yüzde 73’ü, çocukların aile üyelerinin kişisel bilgilerini çevrimiçi olarak verme ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyor.

“Teknolojideki gelişmeler söz konusu olduğunda, en son gadget’lara internet uygulamalarına uyum sağlama konusunda çocuklarımız doğaldır. NortonLifeLock Hindistan ve SAARC Ülkeleri Satış ve Saha Pazarlama Direktörü Ritesh Chopra, bu harika olsa da, araştırma ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi etkinliklerini eğitmeleri ve aktif olarak ilgilenmeleri gerektiğine inandıklarını gösteriyor” dedi. “Hindistan’daki bu son Norton araştırması, 18 yaşından küçük çocukları olan ankete katılan Hintli ebeveynlerin dörtte üçünün (yüzde 78), çocuklarının izinleri olmadan akıllı cihazlarında bir şeyler yaptığını keşfettiğini söylüyor. Çocuklar için internet güvenliğinin en önemli yönü, ebeveynlerin erken yaşlardan itibaren İnternet ve oradaki potansiyel tehlikeler hakkında doğru yönergeleri aşılamasıdır.”

Rapor, Hintli yetişkinlerin Siber Güvenliğin önemi konusunda güçlü bir farkındalığa sahip olduğunu ortaya koyuyor. Yüzde 86’dan fazlası, ebeveynlerin çocuklarıyla Siber Güvenlik hakkında konuşmalarının her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi. Ankete katılan Hindistan’daki yetişkinlerin çoğunluğu (yüzde 68), ebeveynlerin çocuklarının ekran zaman kullanımını yönetmelerinin gerekli veya özellikle önemli olduğunu söylüyor.

Bu arada rapor, evden çalışmanın aile üyeleri arasında önemli bir değişiklik yarattığını ve Hintli ebeveynlerin yüzde 71’inin çocuklarıyla ilişkilerinin evden çalışırken düzeldiğine inandığını söyledi. Ankete katılan evli veya birlikte yaşayanların yaklaşık yüzde 70’i, evden çalışırken eşleri veya partnerleriyle ilişkilerinin daha iyi olduğunu söylüyor.

Raporda, “Ankete katılan Hintli yetişkinlerin yarısından fazlası arkadaşlarıyla ilişkilerinin (%55) geliştiğini ve %51’i iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerinin evden çalışırken iyileştiğini söyledi.” Bununla birlikte, Hintlilerin yüzde 93’ü teknolojiyle ilgili sorunlar, en yaygın olarak güvenilmez veya yavaş internet bağlantısı (yüzde 52) ve sık iletişim sorunları (yüzde 47) ile evden çalışmanın sorunları vardı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu