Windows

PDF’den Şifre Nasıl Kaldırılır

PDF’den Şifre Nasıl Kaldırılır

 

Özellikle artık ihtiyacı yoksa, sürekli olarak PDF’nize şifre girmekten bıktınız mı? Veya başkalarına her zaman PDF dosyanıza hızlı erişim vermek mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse, şifreyi kolayca kaldırmayı seçebilirsiniz.

Parola eklemeye benzer şekilde, parolayı PDF’den kaldırmak da aynı derecede kolaydır. Öyleyse, tam olarak bunu yapabileceğiniz tüm farklı yolları hızlıca keşfedelim.

PDF’den Şifre Nasıl Kaldırılır?

PDF’nizden şifreyi kaldırmanın birkaç yolu vardır. Onları ayrıntılı olarak görelim.

Adobe Acrobat Pro’yu Kullanma

Adobe Acrobat Pro, birinci sınıf bir PDF görüntüleyicidir. Ücretsiz sürümünde, yani Adobe Acrobat Reader DC’de parola ekleyemez veya kaldıramazsınız.

Pro sürümünde, PDF’nizde temel olarak iki tür parola vardır. Bunlardan ilki Document Open yani Kullanıcı şifresidir. Bu, bir PDF’ye erişmek için bir kullanıcının normal şifresini gerektirir. İkincisi, İzinler şifresidir, yani Ana şifre. Bu parola, PDF’de yazdırma, kopyalama, düzenleme ve daha fazlasını kilitlemek için kullanabileceğiniz birçok yardımcı programla birlikte gelir.

Bu nedenle, hangi parolanın gerekli olduğunu bildiğinizde PDF’den bir parolayı kaldırmak uygun olacaktır.

İşte yapmanız gerekenler:

Bilgisayarınızda Adobe Acrobat Pro’yu açın ve ardından parola korumalı PDF’nizi açın. Araçlar > Koru > Şifrele’ye gidin.
PDF dosyayı korumak

Ardından, Güvenliği Kaldır’a tıklayın. PDF’de Belge Açma parolası varsa, Tamam’a tıklayın. Bunu yapmak şifreyi kaldıracaktır. Ancak, PDF’de İzinler parolası varsa Parola Gir metin alanına parolanızı girin. Ardından, Tamam’a tıklayın.

Ancak, parola korumalı PDF’niz hem Belge Açma hem de İzinler parolasını içeriyorsa, parolalardan herhangi biriyle PDF’nizin kilidini açabilirsiniz. Artık şifreyi seçtiğiniz PDF’den başarıyla kaldırdınız.

Google Chrome’da

Google Chrome, PDF belgeleri söz konusu olduğunda birçok yardımcı program sunar. PDF dosyalarınızda dönüştürme, yazdırma, birleştirme ve daha fazlası gibi açmayı ve değişiklik yapmayı destekler.

Bu çözümde, dosyayı gerçekten yazdırmadan Chrome’daki Yazdır özelliğinden yararlanacağız. Tek yapmamız gereken PDF dosyasının bir kopyasını kaydetmek. Bu işlem şifreyi yeni kopyadan kaldıracaktır.

Not: Orijinal PDF dosyasının yazdırma kısıtlamaları varsa, aşağıdaki yöntemler işe yaramaz.

Bir PC’de güvenli PDF dosyanıza sağ tıklayın ve Birlikte Aç > Google Chrome’a ​​tıklayın. Açılır seçenekte, şifrenizi girmeniz gerekir. Ardından, Gönder’e tıklayın. şifre korumalı-dosyayı gönder

Sağ üst köşedeki seçeneklerden Yazdır seçeneğine tıklayın. Hedef bölümünün altında, Değiştir seçeneğine tıklayın. PDF olarak kaydet yazan seçeneğe tıklayın.
pdf olarak kaydet

Kaydet seçeneğine tıklayın. Yeni PDF dosyanız şimdi bilgisayarınıza bir kopya olarak kaydedilecektir.

Artık PDF dosyanızın bu yeni kopyasını bulabilir ve açabilirsiniz. Bu dosya, özellikle bir parola gerektirmeyecek, ancak yine de tüm içeriği orijinal PDF dosyası olarak içerecek.

İlginizi Çekebilir: Lili Apk İndir

Mac’te PDF’den Şifre Nasıl Kaldırılır?

Mac’te bir PDF dosyasından parola kaldırmak için yukarıdaki yöntemlerin aynısını kullanabilseniz de, burada macOS için ek bir yöntem verilmiştir.

PDF dosyasını indirin. Ardından, Finder’ı başlatın. PDF dosyanızı bulun ve üzerine çift tıklayın. Parolanızı girerek dosyanın kilidini açın. Dosya > PDF Olarak Dışa Aktar’a gidin. pdf olarak dışa aktarDosyanıza bir ad verin ve ardından bir hedef seçin. Kaydet’e tıklayın.

Orijinal PDF dosyasının yeni kopyanız artık şifre gerektirmeyecek.

PDF Parolasını Unutursanız Ne Yapmalısınız?

Özellikle banka ekstresi gibi gizli bir belgeyse, kilitli veya şifreli bir PDF’ye erişimi atlamak kolay değildir. Bu nedenle, önce bir parola kullanarak kilidini açmadan bir parolayı kaldırmanın yukarıdaki adımlarını takip etmek mümkün değildir.

Bu gibi durumlarda, acil durumlarda şifreyi kaldırmak için birkaç üçüncü taraf uygulamasını kullanabilirsiniz. Ancak bazı uygulamalar güvenlik riski taşıyabileceğinden ve belgeniz de risk altında olabileceğinden dikkatli olmanızı öneririz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu