Mobil

Tamam Google Çalışmıyor mu? Bu 11 Düzeltmeyi Deneyin

Tamam Google Çalışmıyor mu? Bu 11 Düzeltmeyi Deneyin

 

“OK Google” veya “Hey Google”, belirli görevleri gerçekleştirmek için komutlarımızı izleyerek hayatımızı kolaylaştırdı. Ancak bazen bu komutu kullanırken sesli yardımcınız sesinize yanıt vermeyebilir. Böyle bir durumda, görevinizi manuel olarak yapmak zorunda kalabilirsiniz ve bu sıkıcı olabilir.

Google Voice Asistanınız, donanım veya internet bağlantısı sorunları nedeniyle çalışmayabilir. Bu yazıda, bu sorunu çözmenize yardımcı olacak olası nedenlerin ve düzeltmelerin bir listesini derledim.

Tamam Google Neden Çalışmıyor?

Sesli komutunuzu kaydetmediğinde Google Voice Assistant’ınızın bir sorunu olduğunu fark edeceksiniz. Bu bölüm, sesli asistanınızın çalışmasını zorlaştıran birkaç yaygın nedeni ele almıştır.

Cihazınızda desteklenmiyor: Tüm android telefonlar bu özelliği desteklemez. Bu özelliği kullanabilmek için en az Android 5.0 Lollipop veya üzeri android sürümüne ve 6.1 üzeri Google Apps sürümüne sahip en az 1,5 GB kullanılabilir belleğe sahip bir telefona ihtiyacınız vardır. İnternete bağlı değil: Google Voice asistanı, komutunuzu gerçekleştirmek için internet bağlantısı gerektirir. Yani internete bağlı değilseniz çalışmayacaktır. Devre Dışı Bırakılan Google Voice Assistant: Bu özelliği açmadıysanız Google Voice Assistant cihazınızda çalışmayacaktır.

Tamam Google Çalışmıyor Nasıl Onarılır

Cihazınızın Google Voice çalışmıyor sorununu çözmek için kendi başınıza yapabileceğiniz 11 düzeltmenin listesini derledim.

Google Asistanınızı Etkinleştirin

Yapmanız gereken ilk şey, Google Asistan’ı etkinleştirdiğinizden emin olmaktır. Bu işlevi etkinleştirmediyseniz, sesli komutunuz duyulmaz ve çalışmaz. Bu işlevi etkinleştirmek için aşağıdaki talimatları takip edebilirsiniz:

Google Uygulamasını açın. Ekranın altındaki Diğer seçenekler’e tıklayın.Ekranın altındaki daha fazla seçeneğe tıklayın

Şimdi, Ayarlar’ı seçin.
Ayarları şeç

Google Asistan’a gidin.
Google Asistan'a gidin

Hey Google ve Voice Match’e dokunun.
Hey Google ve Voice Match'e dokunun

Google Asistan’ı açın/kapatın.

Google Asistan'ı aç/kapat

İnternet bağlantınızı kontrol edin

Çevrimdışı olsanız da, “Tamam, Google” veya “Hey, Google” dediğinizde Google Voice yardımcısı açılır. Ancak çevrimdışı moddayken, Asistanınız için bir görev komuta etmeye çalıştığınızda bu güvenilmez olabilir ve Asistanınız hiçbir komutunuzu alamaz. Bu nedenle, Asistanınızın komutunuzu kesintisiz olarak gerçekleştirmesi için bir internet bağlantısına ihtiyacınız var.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Yeniden başlatma, uygulamanızdaki bu kadar küçük bir sorunu çözmek için yapabileceğiniz en kolay şeylerden biridir. Sadece bir dakikanın küçük bir kısmını gerektirir ve fazla çaba harcamadan çözme olasılığı daha yüksektir. Telefonunuzu yeniden başlatmak için verilen adımları takip edebilirsiniz.

Güç Menüsü görünene kadar güç düğmesine uzun basın. Yeniden Başlat’a dokunun.
Yeniden Başlat'a dokunun

Onaylamak için Yeniden Başlat’a tıklayın. Mikrofonu kontrol et

Google Voice Asistanınız, Telefonunuzun mikrofonu çalışmadığı veya bir sorunu olduğu için çalışmıyor olabilir. Yanınızdaki birini arayarak Mikrofonunuzun çalıştığından emin olun. Diğer kişi sizi duyabiliyorsa, Google Uygulamanızda bir sorun var demektir. Sizi duyamıyorlarsa, cihazınızda bir sorun vardır. Sorunu gidermek için Mikrofonu kendiniz temizleyebilir veya yakındaki bir onarım merkezine gidebilirsiniz.

Pil Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırak

Pil tasarrufu modunu etkinleştirmek, cihazınızı daha uzun süre kullanmak için pilinizi korumanın iyi bir yoludur. Ancak, telefon işlevinin arka planda normal şekilde çalışmasını sınırladığı için bir maliyeti vardır. Google Voice Assistant arka planda çalışması gerektiğinden, pil tasarrufu modu düzgün çalışmasını engelliyor olabilir. Bu nedenle pil tasarrufu modunu devre dışı bırakın ve tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Pil Tasarrufu Modunu devre dışı bırakmak için:

Yukarıdan aşağı kaydırarak cihazınızdaki kontrol merkezini açın. Bu modu kapatmak için Pil Simgesine tıklayın.
Devre dışı bırakmak için Pil simgesine dokunun

Alternatif olarak, pil tasarrufu modunu devre dışı bırakmak için bunu yapabilirsiniz:

Ayarlar’ı açın. Pil’e dokunun.
Aşağı kaydırın ve Pil'e gidin

Sağ üst köşedeki pil ayarına tıklayın. Pil Tasarrufu’na dokunun ve devre dışı bırakın.
Pil Tasarrufu'na tıklayın ve kapatmak için dokunun

Sesinizi Yeniden Eğitin

Bazen Sesli Asistanınız sesinizi tanımayabilir. Bunun için, doğruluğu iyileştirmek için yeniden eğitim almanız gerekir. Sesinizi yeniden eğitmek için verilen talimatları izleyin.

Google Uygulamasını açın.Ekranın altındaki diğer seçeneklere tıklayın.Şimdi, Ayarlar’ı seçin.Google Asistan’a gidin.Hey Google ve Voice Match’e dokunun.Ses Modeli’ne dokunun.
Ses Modeli'ne tıklayın

Ses Modelini Yeniden Eğit’e tıklayın.

Ses Modelini Yeniden Eğit'e tıklayın

Asistanınız tarafından tanınması için sesinizi tekrar ayarlayın.Uygun Dil ve Bölge Seçin

Doğru dili seçip seçmediğinizi kontrol etmeniz gerekir. İngilizce dışında başka bir dil seçtiyseniz bu, Asistanınızın iyi çalışma yeteneğini etkiler. Başka bir olasılık da, Google Asistanınızla iletişim kurmak için yanlış dili konuşuyor olabilirsiniz.

Google Uygulamasını açın.Ekranın altındaki Diğer seçenekler’i tıklayın.Şimdi, Ayarlar’ı seçin.Dil ve Bölge’ye dokunun.
Dil ve Bölge'ye dokunun

Bu seçenek için İngilizce (ABD) ve geçerli bölgenizi seçtiğinizden emin olun.
Dil ve bölge

Mikrofon Kullanma İzni Ver

Google Uygulamasının Mikrofonunuza erişmesine izin verdiniz mi? Aksi takdirde, uygulamanın kullanmasına izin verene kadar Google Voice’unuz çalışmayacaktır. Bu nedenle, onlara izin verin ve daha sonra kullanabileceksiniz. İzin vermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Cihazınızın Ayarlar’ını açın. Uygulamalar’a dokunun.
Uygulamalar'a dokunun

Uygulamaları Yönet’e gidin.
Uygulamaları Yönet'e gidin

Google’ı arayın ve tıklayın. Uygulama İzinleri’ne dokunun.
Uygulama İzinlerine dokunun

Mikrofon’a tıklayın ve erişim iznine izin verin.
Mikrofon'a tıklayın ve ona erişim izni verin

Google Verilerini Temizle

Google Voice Assistant çalışmıyorsa da bu seçeneği deneyebilirsiniz. Verileri temizlemek, tüm geçici dosyaları silerek uygulamayı sıfırdan başlatmaya zorlar. Bunu yapmak da sorunu çözebilir. Ancak, Google hizmetlerini kullanmak için Google Kimliğinizi yeniden oturum açmanız gerekebilir.

Cihazınızın Ayarlar’ını açın.Uygulamalar’a dokunun.Uygulamaları Yönet’e gidin.Google’ı arayın ve üzerine tıklayın.Verileri Temizle’ye tıklayın.
Verileri Temizle'ye tıklayın

Alanı Yönet’e dokunun.
Alanı Yönet'e dokunun

Tüm Verileri Temizle’ye dokunun.
Tüm Verileri Temizle'ye dokunun

Google Uygulamasını güncelleyin

Google App’in eski sürümünü çalıştırıyorsanız. Bu özelliğe erişemeyebilirsiniz. Bu nedenle, Google Uygulamasını güncellemek, bu özelliğin kilidini açmaya veya mevcut sorunu zahmetsizce güncelleyerek çözmenize yardımcı olabilir.

Play Store Uygulamasını açın. Google’ı arayın. Güncelle’ye dokunun.Güncelle üzerine dokunun

Telefonunuzu Güncelleyin

Google Voice Assistant’a hâlâ erişemiyorsanız, bunun nedeni cihazınızın hataları olabilir veya cihazınız hala bu özelliği desteklemiyor olabilir. Telefonunuzu en son sürüme güncellemek böyle bir sorunu çözebilir ve güncelleme, cihazınızın genel performansını optimize eder.

Ayarlar’ı açın. Telefon Hakkında’ya dokunun.

Telefon Hakkında'ya dokunun

Sistem Güncellemesi’ne tıklayın.
Sistem Güncellemenize tıklayın

Yeni güncelleme mevcutsa Güncellemeyi İndir üzerine dokunun. İzin verdiğinizde otomatik olarak indirilecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu