Teknoloji

Uzmanlar, 5G’nin blockchain ve metaverse endüstrisini sonsuza kadar değiştirebileceğini söylüyor

Uzmanlar, 5G’nin blockchain ve metaverse endüstrisini sonsuza kadar değiştirebileceğini söylüyor

 

5G’nin Hindistan’da kullanıma sunulması bu ay başlayacak ve teknolojinin, hizmetlerin tüketicilere ve işletmelere nasıl sunulduğu üzerinde önemli bir etkisi olması gerekiyor. Önceki nesil hücresel teknolojilerin (2G’den 4G’ye) tamamı daha yüksek veri hızlarıyla ilgiliyken, 5G, kullanıcı deneyiminin DNA’sını değiştirmeyi vaat ediyor.

Uzmanlar, 5G’nin, ticaret finansmanı, lojistik, sağlık, eğitim vb. gibi çeşitli yönlerden blok zinciri teknolojisinin geniş çapta benimsenmesine yol açan potansiyel kolaylaştırıcı olacağına inanıyor. kapasite, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarının yaygın olarak kullanılmasına izin verir. Bu, Endüstriyel kullanım durumları için Akıllı Şehirler, Sürücüsüz araçlar, Akıllı evler ve diğer sensör odaklı geliştirmelerin nihayet benzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir teknolojiye sahip olacağı anlamına geliyor” dedi. Teknoloji Paneli.

IoT, dizüstü bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan ağır endüstriyel makinelere kadar değişen internet bağlantılı cihazlardır. Bu cihazlar, internet üzerinden iletişim kurmalarını ve sorunsuz bilgi alışverişi yapmalarını sağlayan gelişmiş çipler ve sensörlerle entegre edilmiştir. Nihai hedef ağ bant genişliğini azaltmak ve cihazlar arasındaki iletişimi canlı kılmak olduğundan 5G, IoT cihazları için dikkate değer bir kapsam vaat ediyor. Mevcut IoT modelleri merkezileştirildiğinden, yani bir kuruluşun ona sahip olduğu anlamına gelir, daha geniş çapta benimsenmesi için daha riskli hale getirir. Blok zincirin resme girdiği yer burasıdır, ademi merkeziyetçilik vaat eder, bu da hiç kimsenin bu cihazların nasıl çalıştığını kontrol etmediği ve her veri aktarımının dağıtılmış bir deftere kaydedildiği ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde tam kontrol sağladığı anlamına gelir. 4G’de bu mümkün olmazdı.

“4G, bu ekosistemin gerektirdiği gecikme ve yoğunluk taleplerini tam olarak karşılayamadı. 5G, yalnızca hızı ve gecikmeyi iyileştirmek için tasarlanmıyor, aynı zamanda dağıtılmış ve merkezi olmayan uygulama ekosistemine yardımcı olmak için yakınlık odaklı bir yaklaşıma da izin veriyor,” diyor Zeeve, Blockchain Infra Automation platformunun CEO’su ve kurucu ortağı Dr Ravi Chamria indianexpress.com’a.

5G’yi blok zincirinde kullanmanın bir örneği, trafik bilgilerinin paylaşımını sağlamak için araç ağlarını içerebilir. Örneğin yolda bulunan iki araç birbiriyle haberleşebilecek ve güvenlik uyarıları gibi bilgiler verebilecek. Bu, kazaları ve trafik sıkışıklığını önlemede etkili olabilir. Ancak bu veriler, size reklamlarla spam gönderebilecek üçüncü taraf şirketler tarafından kullanılabilir. Blok zincirinin uygulanması bu sorunu çözebilir.

Uzmanlar, 5G ile birleştirilmiş blok zincirinin telekom endüstrisini bozma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Telekom endüstrisinin bugün karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, bir kullanıcı yurtdışına seyahat ettiğinde fatura üretmektir. Uluslararası dolaşım ücretleri fahiş, çünkü mobil ağlara erişebilmenizi sağlamakla ilgilenen birkaç taraf var, bu da kullandığınız her küçük mobil veri parçası için dolaşım ücretlerinin manuel olarak ödenmesi ve ardından bir fatura oluşturulması gerektiği anlamına geliyor. sana. Bu sadece pahalı olmakla kalmaz, aynı zamanda İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS’ler) için de elverişsiz hale getirir.

CEO ve ortaklarından Edul Patel, “Temelleri şeffaflığa dayanan Blockchain, sınır ötesi yerleşimlerin neden olduğu artan tüketici maliyetlerini önleyebilir ve 5G, uluslararası dolaşım ve sınır ötesi cep telefonu ağlarının uyumlu ve etkili olmasını garanti eder” dedi. -Bir kripto yatırım platformu olan Mudrex’in kurucusu.

Bununla birlikte, blok zinciri ve kripto dünyasındaki en ilginç yükseltmelerden biri, meta veri deposunun oluşturulması olabilir. Metaverse, bir 3D dijital dünya konsepti ve İnternetin, Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) başlıklarının yanı sıra hepimizin kullandığı PC’ler ve akıllı telefonlar gibi geleneksel bilgi işlem cihazlarıyla erişilen daha sürükleyici, uzamsal bir web’e evrimi. .

“Fiziksel dünyayı sanal bir ekosistemde tamamen çoğaltmak için çok fazla internet bant genişliği gerekiyor. Ve internet ne kadar hızlı olursa, fiziksel dünyanın işlenmiş versiyonu o kadar hızlı ve daha iyi olacaktır. Potansiyel olarak 5G, farklı fiziksel ortamların gerçek zamanlı olarak yorumlanmasını sağlama potansiyeline sahiptir. Belki de teknoloji şirketlerinin 5G’yi teknolojilerine yoğun bir şekilde entegre etmelerinin nedeni budur, “diye açıkladı Patel.

Blockchain’i etkinleştiren sadece 5G değil. İkisi de birbirini tamamlayıcıdır. 5G, makineler arası etkileşimler için gerekli altyapıyı sağlayacak, Blockchain veri güvenilirliğini ve güvenliğini sağlayarak daha akıllı ve daha hızlı değer işlevlerine olanak tanıyacak. “Mevcut 4G ağ mimarilerine 5G eklemek, tüm işletme genelinde çok daha fazla özellik ve işlev açısından zengin kullanıcı deneyimi sağlayacaktır. Finansal Hizmetlerden Perakendeye, İmalattan Sağlık Hizmetlerine, Medya ve Eğlenceye, 5G’nin daha önce hiç görülmemiş bir etki yarattığını görmeye başlıyoruz” diye ekliyor David.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu