“Windows Ağ Bağdaştırıcınız İçin Bir Sürücü Bulamadı” Sorununu Düzeltmenin 6 Yolu

“Windows Ağ Bağdaştırıcınız İçin Bir Sürücü Bulamadı” Sorununu Düzeltmenin 6 Yolu
“Windows Ağ Bağdaştırıcınız için Bir Sürücü Bulunamadı”, ağ sürücünüz eksikse Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisindeki yaygın bir hata mesajıdır. Veya herhangi bir nedenle bilgisayarınız eksik olduğunu düşünüyor. Arızalı ve devre dışı bırakılmış NIC, arızalı güç yönetimi ayarları ve bozuk sürücü nedeniyle olabilir.
Birçok kişi, ağ bağlantılarında buldukları sorunları gidermek için Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericilerini kullanır. İnternet erişimi olmamasından aralıklı ağ bağlantısına kadar, Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisi, ağla ilgili herhangi bir sorun için kullanışlı bir araçtır.
Ancak bazen Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisi bile sorunu çözemez ve bu hata mesajını gösterir.
Windows Ağ Bağdaştırıcınız İçin Bir Sürücü Bulamadı Hatası Nasıl Onarılır?
Bu hatayı düzeltmenin birkaç yöntemi vardır ve bunların hepsi sorunun nedenine göre çalışmayabilir. Bu listedeki düzeltmeleri denemeden önce cihazınızı kapatıp açtığınızdan emin olun.
İşte ortaya çıkan bu özel hata mesajını düzeltmenin yöntemleri.
Sürücüyü Yeniden Yükleyin
Bu sorun için en yaygın ve etkili düzeltme, sürücüyü yeniden yüklemektir. Hata mesajı, doğrudan ağ bağdaştırıcı sürücüsünün eksik olduğunu belirtir ve çoğu zaman bunun nedeni budur.
Ancak, ağ bağdaştırıcısı sürücüsü eksik olduğundan, PC’nizin internete bağlanmasının hiçbir yolu yoktur. Bu nedenle, sürücüyü manuel olarak indirip yeniden yüklemek için birkaç ekstra adım atmanız gerekir.
İnternet erişimi olmayan bir sürücüyü nasıl yeniden yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Çalıştır kutusunu açmak için Windows tuşu + R’ye basın. devmgmt.msc yazın ve Enter’a basın.
Aygıt Yöneticisi’nde Ağ bağdaştırıcısına tıklayın. Ağ sürücünüzü bulun ve sağ tıklayın. (Ağ sürücünüzü bulamıyorsanız, Ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayın ve Donanım değişikliklerini tara’ya basın.) Cihazı kaldır’a tıklayın. (Kaldırmadan önce sürücünün adını unutmayın.)
Yeniden başlatmanın ardından, aygıtınız ağ sürücüsünü otomatik olarak yeniden yüklemelidir. Bu, yalnızca cihazınızda sürücü listesine önceden yüklenmiş sürücünün bir kopyası varsa mümkündür.
Yeniden başlatmanın ardından ağ sürücüsü otomatik olarak yeniden yüklenmediyse, ağ sürücüsünü manuel olarak nasıl yeniden yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Farklı bir cihazda internete bağlanın ve resmi web sitesinden sürücünün en son sürümünü indirin. (Aygıt Yöneticisi’nde adı geçen.) USB veya istediğiniz herhangi bir yöntemle PC’nize aktarın. Sürücünün kurulum veya yürütülebilir dosyasını PC’nizde çalıştırın. PC’nizi yeniden başlatın.
Eğer ethernet kablonuz varsa internete bağlanıp aynı işlemi bilgisayarınızda yaparak sürücünüzü yeniden kurabilirsiniz.
Güç Yönetimi Ayarlarını Değiştir
Windows güç yönetimi ayarları, güçten tasarruf etmek için varsayılan olarak sürücüyü kapatma seçeneğine sahiptir. Bu, bilgisayar uyku modundayken sürücünün genellikle kapatıldığı anlamına gelir. Ancak bu ayar bazı hatalara neden olabilir ve ayarlarınızla çakışabilir.
Ayrıca, cihazınızın uyku modu olarak düşündüğü şey, hatalar ve kullanıcı girişi nedeniyle değişebilir ve sürücüyü keyfi olarak kapatır.
Bu ayarı devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Çalıştır kutusunu açmak için Windows tuşu + R’ye basın. devmgmt.msc yazın ve Enter’a basın. Aygıt Yöneticisi’nde, Ağ bağdaştırıcısına çift tıklayın. Ağ sürücünüzü bulun ve sağ tıklayın. Özellikler’e tıklayın. Güç Yönetimi sekmesine gidin ve Güç tasarrufu için bilgisayarın bu aygıtı kapatmasına izin ver seçimini kaldırın.
Tamam’ı tıklayın.BIOS’tan NIC’yi Etkinleştir
Yaygın olmasa da, sisteminizdeki bazı değişikliklerden sonra bilgisayarınız ağ arabirim kartını otomatik olarak devre dışı bırakabilir. Windows işletim sisteminizi yakın zamanda yükselttiyseniz veya bilgisayarınızda büyük değişiklikler yaptıysanız, bu yaygın bir durumdur.
BIOS’tan ağ arabirim kartınızı nasıl kontrol edip etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Bilgisayarınızı kapatın. Bilgisayarınızı açın ve hemen ve art arda F10 veya Esc tuşuna basın. BIOS kurulumuna gireceksiniz. Farklı bilgisayarlarda BIOS kurulumuna girmek için farklı tuşlar veya tuş kombinasyonları bulunur. İnternet bağlantısı olan farklı bir aygıtta bilgisayarınızın anahtarlarının ne olduğunu kontrol edin.Sistem yapılandırmasına gidinÖnyükleme Seçenekleri’ni seçin ve Enter’a basın. (Ok tuşlarıyla gezinin.) Önyükleme Seçenekleri’nde, Dahili Ağ Adaptörü Önyükleme’yi seçin ve NIC’yi etkinleştirmek için F5 tuşuna basın. (Zaten etkinse, devre dışı bırakın ve yeniden etkinleştirin.)
Çıkmak ve değişiklikleri kaydetmek için F10 tuşuna basın. Evet’i seçin.
Not: Yukarıdaki adımlar Intel BIOS kurulumu içindir. Diğer anakart BIOS’ları için farklı adımlara ihtiyacınız olabilir.
Sistem Geri Yükleme gerçekleştirin
Sistem Geri Yükleme, çeşitli sorunları gidermek ve düzeltmek için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Sistem geri yüklemesi gerçekleştirmek, bilgisayarınızda yapılan değişiklikleri belirlenen bir geri yükleme noktasına geri alır.
Hata mesajı kısa süre önce görünmeye başladıysa, bir sistem geri yüklemesi gerçekleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Sistem geri yüklemesi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
Arama çubuğunda Kontrol panelini arayın ve açın. Sağ üstte, Görüntüleme ölçütü’nün yanında Büyük simgeler’i seçin. Kurtarma’yı seçin ve Sistem Geri Yüklemeyi Aç’a tıklayın İleri’ye tıklayın. NIC’nin düzgün çalıştığı bir geri yükleme noktası seçin ve İleri’ye tıklayın.
.
Ağ Sıfırlaması gerçekleştirin
Ağ sıfırlaması, yapılandırılmış ayarlarınızı ve verilerinizi siler ve ayarlarınızı varsayılan durumuna geri yükler. Sert sıfırlama gibidir, ancak yalnızca ağ ayarlarınız içindir. Ağ sıfırlama, PC’nizdeki çeşitli ağ sorunlarını düzeltmeye yardımcı olur.
Ağ sıfırlaması gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
Başlat menüsünden ayarları açın.Ağ ve İnternet’e gidin.Aşağı kaydırın ve Ağ Sıfırlama seçeneğine tıklayın.
Şimdi sıfırla’ya tıklayın ve Evet’e basın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Cihazınız yeniden başladıktan sonra internet bağlantınızın geri yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.
Winsock Sıfırlaması gerçekleştirin
İlginizi Çekebilir: Lili Apk İndir
Ağ sıfırlaması sorunu çözmezse, Winsock sıfırlaması gerçekleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Winsock sıfırlama, varsayılan yapılandırmayı silip geri yüklediği için ağ sıfırlamasına benzer. Ancak, Windows’ta yalnızca Winsock Kataloğu’nu hedefler.
Winsock sıfırlama işleminin nasıl gerçekleştirileceği aşağıda açıklanmıştır.
Arama çubuğunda Komut istemini Ara. Komut istemine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır’ı seçin. netsh winsock reset yazın ve Enter’a basın.
PC’nizi yeniden başlatın.
Son olarak, tüm yöntemler işe yaramadıysa, ağ arayüz kartınız arızalı veya arızalı olabilir. Bu bir donanım sorunuysa, NIC’nizi değiştirmeniz gerekir.